Här kommer ett perfekt tips på en lätt "semisöt" dessert med melon eller valfri frukt toppat med en mjuk kräm av mascarpone. Servera gärna desserten med ett "semisött" vin så som en tysk Spätlese.
Ingredienser
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 kg melon
- 100 g valfria bär
- Kräm:
- 1 burk(ar) mascarpone (á 250 g)
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 st citron
- Topping:
- 10 blad mynta
- 1 dl mandelflarn eller kaksmulor
Gör så här:
Mascarponekräm
Vispa ihop äggulor och mascarpone med ett par droppar citron och citronzest.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt vaniljpulver och strösockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner den vispade äggvitan i ägg smeten och rör ihop.
Skeda ner smeten i en sprits- eller plastpåse.
Fruk- och bärblandningen
Skär melonen i kuber.
Skölj bären, ansa och dela dem i lagom bitar om det behövs.
Häll ner all frukt och bär i en bunke och riv ner zesten från citronen (fungerar med lime eller apelsin också) över.
Klipp ner myntabladen.
Lägg upp frukten i skålar och spritsa mascarponekrämen över. Toppa med mandelflarn eller kaksmulor.
Servera med