Foodfolder

Masi Amarone Costasera 2012

Föregående Nästa
foodfolder-masi-amarone-costasera.jpg
Maffig och smakrik Amarone! Intensiv men inslag av mogna mörka körsbär, plommon, torkad frukt, örter, sandelträ, russin och choklad. Costasera har balanserade tanniner och behaglig friskhet. Passar utmärkt till grillat kött, mustiga vilt grytor eller till ostbrickan då gärna smakrika hårdostar som tex parmesan.

Beskrivning:

Land: Itailen, VenetienValpolicella ,Amarone della Valpolicella


Årgång: 2012


Druvblend: Corvina 70 %, Rondinella 25 %, Molinara 5 %


Lagring: Costasera har mycket goda lagringspotential - kan lagras upp till 30 år! Så köp gärna ett par stycken och testa genom åren.


Hitta Amaronen här!


 


Passar till


Smakrika kötträtter, vilträtter eller smakrika hårdostar så som parmesan.


Tillverkning


Druvorna till detta vin kommer från Cariano som har en jordmån men röd kalksten. Druvorna skördas i slutet av september och början av oktober. Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat.


Amarone är en produkt som är gjord på en metod som de gamla romarna kallade appassimento och det involverar alltså torkade druvor. Druvorna skördas i slutet av september för att sedan torkas fram till mitten av januari. Då har druvorna tappat 35-40% av sin vikt och liknar russin. Jäsningen pågår nästan 10 gånger så lång tid som för ett normalt vin. Efter 3 år buteljeras vinet och 3 månader efter så är vinflaskorna klara för export. Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol".