Foodfolder

Margan Semillon 2010

Föregående Nästa
foodfolder-margan-hunter-valley.jpeg
Semillonviner är i regel söta och från Bordeaux. I detta fall så kommer den från australiensiska Hunter Valley och har ett par år av lagring. Jag föll direkt för den mogna frukten med inslag av citrus och tropisk frukt med en mineralsik sälta och rundad syra. Klockren till Hummerrisotto och andra smakrika kyckling, fisk- & skaldjursrätter.

Beskrivning:

Land: Australien, New South Wales, Hunter Valley


Årgång: 2010


Druva: Semillon


Margan 2010 var en tillfällig lansering på Systembolaget. Idag finns årgång 2016 som är bra men jag skulle rekommendera att lagra den för att få ut de bästa av den. Priset är exceptionellt bra, 99 kr!


Hitta Margan 2016 här


Passar till


Servera kyld till smakrika fisk, kyckling eller skaldjursrätter. Jag serverade Margan 2010 till Hummerrisottoen klockren kombo.Tillverkning


Jordmånen i området är röd vulkanisk sandblandad lera med mineraler. Med sitt relativt svala och fuktiga klimat ger vinerna i Hunter sällan samma kraft som många andra varmare regionen, inte heller så hög alkohol. Margan är 100% ekologiskt odlad.


Vinmakaren Andrew Margan har sin bakgrund från Frankrike och Bordeaux. Han har bland annat arbetat på Château Rahoul i Graves, ett kult-slott känt för sina torra semillon-viner. Han har även arbetat i södra Frankrike med Bordeaux som bas.