Foodfolder

Baconsviss

Föregående Nästa
foodfolder-marängsviss1.JPG
Visst låter de konstigt med bacon i dessert! Men sanningen är faktiskt att bacon gör sig perfekt i söta sammanhang. Denna marängsviss förstärks genom den knapriga sältan som baconet ger. Svingott ;)

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 dl vaniljglass
  • 1 dl torkad banan
  • 1 dl jordnötter
  • 12 st maränger
  • 1 paket bacon
  • 1 dl socker
  • 1 krm kanel
  • Sås:
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 3 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl grädde

Gör så här:

Chokladsås


Börja med chokladsåsen och vispa ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och låt svalna.


 


Kanderatbacon


Blanda råsocker och kanel i en skål


Doppa baconet i sockerblandningen


Lägg bakplåtspapper på plåt och lägg baconet på pappret.


Sätt in i ugn på 175 grader.


Grädda i 15 till 20 min. Håll koll att det inte bränns vid.


Låt baconet svalna, bryt eller skär det sedan i små bitar.


 


Vispa grädden, hacka jordnötterna grovt, bryt marängerna och de torkade bananerna i mindre bitar. 


Börja med att lägga upp grädde i optionsskålar eller på ett fat. Strö ut maränger. Fortsätt att varva maränger, jordnötter, banan, glass och grädde.


Ringla över chokladsåsen, strössla på de kanderade baconet.


Servera och ät genast! 



 


Testa även;

Tips

Recept på maräng här!