
Ingredienser
- 4 dl grädde
- 4 dl vaniljglass
- 1 dl torkad banan
- 1 dl jordnötter
- 12 st maränger
- 1 paket bacon
- 1 dl socker
- 1 krm kanel
- Sås:
- 1 msk smör
- 1 msk sirap
- 3 msk socker
- 3 msk kakao
- 1 dl grädde
Gör så här:
Chokladsås
Börja med chokladsåsen och vispa ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och låt svalna.
Kanderatbacon
Blanda råsocker och kanel i en skål
Doppa baconet i sockerblandningen
Lägg bakplåtspapper på plåt och lägg baconet på pappret.
Sätt in i ugn på 175 grader.
Grädda i 15 till 20 min. Håll koll att det inte bränns vid.
Låt baconet svalna, bryt eller skär det sedan i små bitar.
Vispa grädden, hacka jordnötterna grovt, bryt marängerna och de torkade bananerna i mindre bitar.
Börja med att lägga upp grädde i optionsskålar eller på ett fat. Strö ut maränger. Fortsätt att varva maränger, jordnötter, banan, glass och grädde.
Ringla över chokladsåsen, strössla på de kanderade baconet.
Servera och ät genast!
Testa även;
Tips
Recept på maräng här!