Foodfolder

Mallorca en underbar ö

Föregående Nästa
image.jpeg (149)
image.jpeg (150)
image.jpeg (151)
image.jpeg (140)
image.jpeg (142)
image.jpeg (146)
image.jpeg (147)
IMG_3667.JPG

Min första kontakt med Mallis var genom en sommelier på restaurang Svartengrens som frågade om jag ville ha ett glas vin från Mallorca. Mitt svar var; "Chartervin?" Den inbitna sommeliern gav sig inte och det är jag glad för. Mitt första möte med Mallis var gott! Mallorca och dess viner är allt annat en när man tänker på röj i Magaluf.

Glöm charter karusellen och satsa istället på Palma, Illetas, Valldemossa, Cala d’Or eller Ses Salinas.


Palma tips!

Canela 


Canela - Fusion tapas med finess, kan varmt rekommendera ett besök.

C/ Sant Jaume num 13, 07012 Palma de Mallorca
Patron Lunares


Patron Lunares - en riktig klassiker för fisk och skaldjurs älskare med cool och familjär stämning. Deras guacamole får man i en skål och man mortlar den själv, hur god som helst :) Carrer de la Fàbrica, 30, 07013Tast Club


Tast Club - "Hideaway" restaurang på samma gata som Canela. Populärt tapas och pinchos ställe med snyggt klientel, boka i förväg. Carrer de Sant Jaume, 6, 07012 PalmaMercat Municipal de Santa Catalina


Mercat Municipal de Santa Catalina - Mitt i Palma ligger den kom­munala saluhallen. Här kan du fynda fantastiska grönsaker, köttbitar, fiskar, ostar, oliver, korvar och vin. Tips; parkera dig vid något av tapas ställerna i hallen och beställ inhemskt vin och tapas. Prisvärt och väl värt upplevelsen. Plaça de la Navegació, s/n, 07013Emilio Innovar - Trevlig bar med bra drag!

Calle Concepción, 9Ca'n Pedro - extremt populär köttrestaurang bland Palmaborna i byn Genova. Hit vallfärdas det på fredags- och lördagskvällar för att äta grillat kött och dricka rödvin. Priserna är låga, stilen är rustik och atmosfären folklig. Ring och boka bord i förväg! Tel: +34 971 70 21 62Beach klubbar


GranFolis
Gran Folis


Gran Folisligger i Port d'andratx, cirka 30 minuter med bil från Palma. Cala Llamp, Calle Tintorera, 07157 Puerto Andratx
GranFolisGranFolisGranFolisMhares Sea Club i solnedgången. Gazpachons hemland :) Kan inte få nog av denna underbara soppa.Mhares Sea Club belägen på södra Mallorca, ca 20 minuters bilfärd öster om flygplatsen.  L’Oronella, s/n. Urb. Puig de Ros 07609 LlucmajorBalneario IlletasBalneario Illetas är en relativt avslappnad beach club.


Hotell


Son Viscos Agroturismo ett helt underbart ställe i bergsbyn Valldemossa. Rummen är rymliga och personligt inredda. Ägarna är ett engelskt hippie par som satsar på eko, dess trädgård är oändlig och drömsk att vandra runt i.

Carratera Viejo de Valldemossa S/N, 07170 Valldemossa

Valldemossa


Sa Carrotja

Hotellet Sa Carrotja


Sa Carrotja - nära byn Ses Salines ligger detta paradis bland mandel- och apelsinträd. Att vakna till doften av en grönskande natur är helt underbart och att dessutom kunna ta med sig ett par apelsiner och pressa sin egna apelsinjuice till frukosten är helt klart 100% livsnjutning.


I den lilla byn Ses Salinas ligger bland annat Asador Es Teatre, servicen och maten är grym och längs byns huvudgata hittar man många små vinbarer.

Hospes Maricel är ett otroligt trevligt hotell som ligger strax söder om Palma i Illetas.
Hamnen i Cala d’Or Huvudgatan genom Cala d’Or 


Cala d’Or ligger på Mallorcas östkust, betyder ”den gyllene bukten” och det stämmer verkligen, stränder är enormt vackra och ligger djupt inbäddade i små vikar. Sanden är finkornig och vattnet kristallklart. Dock kan det vara mycket trångt under högsäsong. Har ni möjlighet att hyra båt i Cala d’Or hamn så kan jag varmt rekommendera de. Vikarna är som sagt sagolikt  vackra och vattnet kristallklart.Vik bortanför Cala d’Or Mallorca Viner12 Volts fruktigt med inslag av röda och mörka bär, örter, kakao, vanilj och sammetslena tanniner.Toni Gelabert - fyllig med mogen fruktighet och kryddiga toner av vitpeppar. Perfekt till grillat kött!
Ett tips är att följa Insta kontot lifestyle_mallorca, svenska Pernilla Danielsson bor på Mallorca och jobbar som fotograf och Art Director. Det är en fröjd att följa hennes konto och tipsen är oslagbara.