Foodfolder

Lyssna på Magnus Carlson´s sommarprat i P1

Föregående Nästa
magnus-carlson-sommar-i-p1.jpg

Ett otroligt viktigt sommarprat som belyser vårt fotavtryck på planeten. Lyssna och försök dra ditt strå till stacken för att "rädda" planeten, dig själv och dina nästkommande. Ämnet är högaktuellt nu när vi dessutom genomgår ett extrem klimat, något händer när vi missbrukar våra tillgångar. Magnus Carlson som jag senast såg i Sälen tidigare i år (så bra) är känd som sångare i bandet Weeping Willows.


Vad händer med klimatet?


Samma dag som Magnus Carlsons sommar sänds fyller han 50 år. I födelsedagspresent önskar han sig en välmående planet. Istället för att fokusera på erfarenheterna som sångare i Weeping Willows ägnar han därför sitt program åt att söka svar på frågorna som oroar honom.


Magnus Carlson ringer upp forskaren Elin Röös, metrologen och naturskadespecialisten Pär Holmgren, debattören och ordförande i företagsforumet Circular Sweden: Anders Wijkman och flera andra för att få svar på hur vi kan göra för att lösa de problem som hotar miljön. Svaren han får handlar om både vad man som enskild kan göra i det lilla, och hur man kan göra för att påverka beslutsfattare i de stora frågorna.


”Bara genom att leva i vårt samhälle, finns möjligheter att påverka och vissa saker som vi inte kan påverka. I mitt liv som sångare, turnerar jag runt om i Sverige och ibland utomlands. För mig har det blivit viktigt att försöka turnera så hållbart och klimatvänligt som möjligt”, säger han.