Foodfolder

Mac ´n´ cheese med färsk tryffel

Föregående Nästa
foodfolder_mac_n_cheese.jpeg
En klassisk amerikansk makaron- och ostgratäng med färsk tryffel. Mac´n cheese är inte bara mättande utan gott och passar som en egen rätt eller som tillbehör till fisk, korv, krabba eller hummer.

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • en skvätt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 2 dl riven cheddarost (alt. annars smakrik och krämig ost)
  • 2 msk panko
  • 7 g färsk tryffel
  • 4 själk(ar) salvia

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Koka makaronerna/pastan enligt anvisningen på förpackningen.


Stek vitlök, lök- & paprikapulver i rapsolja i en kastrull, häll sedan i sen skvätt vitt vin.


Vispa ut mjölet i blandningen och häll i mjölken och låt koka upp, vispa under tiden.


Tillsätt grädde och salt. Sjud ett par minuter.


Vänd i makaronerna och hälften av osten. Häll upp i en ugnsform och strö över resten av osten och toppa med panko (ströbröd).


Grädda mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter, tills den börjar få en gyllenbrun kulör.


Toppa med salvia kvistar och riv färska tryffel över Mac ´n cheesen.


Servera direkt och njut!



Gott till;

Tips

Gratinera Mac´n´Cheese´n med tex krabba eller hummer för en matigare variant.

Testa andra rätter med tryffel;

Tryffelpizza

Tryffelpasta

Tryffelrisotto

Tryffelägg