En klassisk amerikansk makaron- och ostgratäng med färsk tryffel. Mac´n cheese är inte bara mättande utan gott och passar som en egen rätt eller som tillbehör till fisk, korv, krabba eller hummer.
Ingredienser
- 3 dl makaroner
- 1 msk rapsolja
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- en skvätt vitt vin
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 krm salt
- 2 dl riven cheddarost (alt. annars smakrik och krämig ost)
- 2 msk panko
- 7 g färsk tryffel
- 4 själk(ar) salvia
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna/pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Stek vitlök, lök- & paprikapulver i rapsolja i en kastrull, häll sedan i sen skvätt vitt vin.
Vispa ut mjölet i blandningen och häll i mjölken och låt koka upp, vispa under tiden.
Tillsätt grädde och salt. Sjud ett par minuter.
Vänd i makaronerna och hälften av osten. Häll upp i en ugnsform och strö över resten av osten och toppa med panko (ströbröd).
Grädda mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter, tills den börjar få en gyllenbrun kulör.
Toppa med salvia kvistar och riv färska tryffel över Mac ´n cheesen.
Servera direkt och njut!
Gott till;
Tips
Gratinera Mac´n´Cheese´n med tex krabba eller hummer för en matigare variant.
Testa andra rätter med tryffel;