Foodfolder

Löksoppa med äpple

Föregående Nästa
löksoppa
Vi konsumerar visst ca 80 kg kött per person i Sverige per år, rätt mycket! Jag gillar kött men försöker dra ned på min köttkonsumtion. Visst kan de vara svårt att laga något vegetariskt när man är van med en köttdiet, så här kommer super go Lök- och äppelsoppa!

Ingredienser

  • 4 st gul lök
  • 2 st äpple(n) medelstora
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk smör alt. laktosfritt smör
  • 1 l vatten
  • 1,5 msk lantbuljong (Biofood)
  • 1 msk soja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm torkad timjan
  • 4 st kvistar färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • hyvlad parmesan alt. smakrik hårdost

Gör så här:

Skala och skiva lök och vitlök, riv äpplena.


Lägg löken i en stor gryta och låt fräsa i smöret till sen blir mjuk.


Häll över buljongen och tillsätt soja och vin. Låt soppan koka under lock i ca 15 min, addera sedan de rivna äpplena.


Smaka av soppan med timjan, salt och peppar.


Hyvla parmesan alt. smakrik hårdost över soppan och garnera med färsk timjan.


Prova även