Foodfolder

Klassisk löjromstoast

Föregående Nästa
foodfolder_lojrom_toast.jpeg
Löjromstoast är en sann klassiker som passar till alla tillfällen med lyxig löjrom, gräddfil/smetana, rödlök, citron och dill.

Ingredienser

  • 25 g löjrom
  • 1 skiva(or) vitt bröd
  • msk smör
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk smetana eller gräddfil
  • Topping:
  • 1 tsk dill alt. gräslök
  • svartpeppar
  • 1 klyfta(or) citron

Gör så här:

(Valfritt) Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ i kylen i ca 2 timmar så att den blir fastare.


Skär bort kanten på brödet och hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödet frasigt med en gyllene kulör.


Finhacka löken.


Servera på tallrik med en klick löjrom, gräddfil, hackad lök och brödet. Garnera med dill/gräslök och svartpeppar.