Löjromstoast är en sann klassiker som passar till alla tillfällen med lyxig löjrom, gräddfil/smetana, rödlök, citron och dill.
Ingredienser
- 25 g löjrom
- 1 skiva(or) vitt bröd
- msk smör
- 1 msk finhackad rödlök
- 1 msk smetana eller gräddfil
- Topping:
- 1 tsk dill alt. gräslök
- svartpeppar
- 1 klyfta(or) citron
Gör så här:
(Valfritt) Lägg löjrommen i ett kaffefilter och ställ i kylen i ca 2 timmar så att den blir fastare.
Skär bort kanten på brödet och hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödet frasigt med en gyllene kulör.
Finhacka löken.
Servera på tallrik med en klick löjrom, gräddfil, hackad lök och brödet. Garnera med dill/gräslök och svartpeppar.