Foodfolder

Lohas Vinedos

Föregående Nästa
Lohas-Vinedos.png
Världens mest hållbart tillverkade vin! Vinaktivisterna Pepe Raventós och Chelsea Hoff står bakom spanska Lohas Vinedos. Vinet är fruktigt och med en pigg syra med inslag av körsbär och plommon med florala och örtiga inslag. En viss strävhet finns vilket ger ett mångsidigt vin matvin. Gör sig nog bäst lätt nerkylt och gärna till pasta med svamp baserad tomatsås med lite hetta. Man skulle kunna kalla vinet för en spansk Beaujolais, något kralligare i stilen.

Beskrivning:"We believe in meaningful action", att vinet är producerat med hög ambition för att respektera naturen stoltserar producenten Lohas Vinedos med på etiketten. Men vad kan sägas om innehållet? Vid första mötet så har vinet en floral ton som drar år viol och nästan lite söt lakrits. Fruktigt och runt med en uppiggande syra, frukter som röda körsbär och blåa plommon med vissa inslag av torkade örter som rosmarin och timjan. En viss strävhet finns men mer av ett "medelfylligt vin". 

Serveras gärna åt det lite svalare hållet i vårsolen med en pasta, gärna med inslag av tomat liknande


Bakom Lohas Vinedos står Pepe Raventós och Chelsea Hoff. Två fantastiska vinaktivister och vinmakare som genom handling vill åstadkomma förändring. Vinet kommer från  Requena i Spanien och är framtaget på ekologiska druvor som växer utan konstbevattning på gamla vinrankor och skördas förhand. I huvudsak är vinet gjort på Spaniens paraddruva Tempranillo 90% som backas upp av 5% Monastell och 5% Bobal.


En kralligare variant på Beaujolais som passar utmärkt till husmanskost med lingon tillbehör, pasta med tomatbaserad sås, grillad fisk och lättare kötträtter.

Vinet serveras med fördel vid 16-18 grader. 


 LOHAS - Lifestyle of Health and Sustainability
Den 18/3 lanseras även ett vitt och rosévin från Lohas, hitta och beställ dem här!