Terese Cedergren

Laxsallad

Föregående Nästa
foodfolder-salma-lax-2.jpeg
Lättlagad laxsallad i uppiggande kulörer med lax, mango, avokado, krasse, koriander, chili och rökt majonäs! Gott och väldigt fräscht.

Ingredienser

  • 300 g salma lax
  • 1 st avokado
  • 1 st lime
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • salt
  • 1 krm hackad färsk röd chili
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 msk rökt olivolja (ca mått)
  • 1 näve(ar) vattenkrasse
  • 1 näve(ar) böngroddar
  • 0,5 st mango
  • 1 dl fin hackad gurka
  • färsk koriander

Gör så här:

Mosa och blanda avokado med pressad vitlök, chili, lime juice och salt.


Blanda majonäsen med rökt olivolja, tänk på att oljan är stark så smaka av vart eftersom du blandar.


Skala gurkan och ta bort stjärnorna i mitten, tärna därefter gurkan. Skiva mango och lax.


Lägg upp vattenkrasse och bönskott på tallrikar alt stort fat och lägg därefter på gurka, mango, lax. Klicka på avokadoröran och majon, dekorera med koriander efter smak.



Gott till;

Tips

Mangon går att byta ut till apelsin, persika eller annan söt frukt med lite syra.