Terese Cedergren

Laxröra i endive blad

Föregående Nästa
image.jpeg (219)
Den krämiga laxröran kan göras i förväg så att de går snabbt och enkelt innan serveringen. Ett glas bubbel är passar väldigt bra till dessa enkla fast lyxiga snittar!

Ingredienser

  • 2 st endive sallad
  • 200 g rökt lax
  • 0,5 st gullök
  • 5 själk(ar) dill
  • 1 dl smetana
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk citron zest (finrivet skal)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 näve(ar) krasse alt dill

Gör så här:

Finhacka laxen. Skala och finhacka löken.


Hacka dill stjälkarna.


Blanda lax, lök, dill stjälkar, smetana, majonnäs, pepparrot och citronskal.


Smaka av med salt och peppar.


Skär upp endiver salladen och fördela röran på bladen.


Garnera med krasse alt. dill eller löjrom.


Gott i glaset;

Tips

Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana & majonnäs.

Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme.