Terese Cedergren

Laxburgare med sesamfrö och krämig zucchinipasta

Föregående Nästa
2012-08-09 19.20.03.jpg
Fräscht och enkelt - laxburgare med lätt hetta. Mixa laxen själv i en matberedare eller med stavmixer alt. be fiskdisken mala den färska laxen till dig. Burgaren går lika bra att steka som att grilla och är underbart god tillsammans med en krämig zucchinipasta och sallad.

Ingredienser

  • 450 lax
  • 1 st gul lök (medelstor)
  • 1 dl grädde (vanlig alt havre)
  • 1 msk citron saft
  • 1 tsk sambal olek
  • salt
  • malen vit peppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 dl vitt sesamfrö till panering
  • smör till stekning

Gör så här:

6 biffar.


Hacka löken.


Mixa lax och ägg i en matberedare till jämn fin smet, tillsätt citron, sambal olek och löken mot slutet.


Tillsätt sedan grädde successivt tills smeten är halvfast och formbar till bullar/burgare.


Smaka av med salt och peppar. Forma ovala platta burgare. Rulla dem i sesamfrön.


Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek burgarna ca 2 minuter på var sida, de blir väldigt goda halstrade.


Servera med zucchinipasta och grönsallad.


 


foodfolder-laxburgare


 


Laga krämig zucchinipasta till, recept här;