Ingredienser
- 300 g lax sida
- vitlök (gärna rökt)
- 1 msk smör
- 1 st citron
- 1 st fänkål
- 1 dl gurka (tunna skivor)
- 1 msk färsk hackad dill
- 1 nypa(or) socker
- 6 st färsk potatis (små)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- Sås:
- majonäs (recept länk finns)
- 0,5 dl parmesan
Gör så här:
Gurksallad
Skiva gurkan i tunna skivor. Blanda citronsaft, socker, olivolja, färsk hackad dill och smaksätt dressingen med lite salt och peppar. Häll över gurkan och rör om, låt stå i kylskåpet under tiden du tillreder resten av rätten.
Majonäs
Tillred en majonäs enligt recept på majonäs, hoppa tryffeln i receptet och smaksätt med riven parmesan.
Ugnsrostad fänkål
Skär fänkålen i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form och rosta tillsammans med olja och salt i ugnen ca 15 min på 120 grader.
Laxen
Dela laxsidan i två bitar och lägg den på ugnsfolie. Täck laxen med citronskivor och rikligt med vitlök, salta och avsluta med en klick smör. Slå in fisken i folien.
Ugnsbaka laxen på ca 120 grader i 15-20 minuter, fisken skal helst behålla en rå kärna.
Koka färskpotatisen till den är mjuk.
Gott till;