Ingredienser
- 600 g kycklingfärs
- 1 dl rödvin
- 100 g champinjoner
- 2 st morötter
- 2 st gul lök (små)
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 st hönsbuljong tärning
- 1 burk(ar) krossade tomater
- salt
- peppar
- 2 krm timjan
- 1 msk paprikapulver
- 1 dl riven ost
- 15 st lasagneplattor
- 3 msk olivolja
- Sås:
- 7 dl mjölk
- 4 msk mjöl
- 40 g smör
- 1 krm muskot (valfritt)
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 3 dl riven ost
Gör så här:
Köttfärssåsen
Stek färsen med olja i en gryta. Smula buljongen över och krydda med timjan, paprikapulver, salt och peppar.
Riv löken, champinjonerna och morötterna. Häll sedan ned dem i grytan och stek dem mjuka tillsammans med färsen.
Häll på rödvin och låt sjuda i ett par minuter innan du häller i de krossade tomaterna. Låt sedan köttfärssåsen sjuda i ca 15-20 min.
Bechamelsås
Värm upp mjölken.
Smält smöret i en annan kastrull alt. använd flytande smör- och rapsolja och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.
Slå i hälften av den varma mjölken och rör om så det blir slätt och fint.
Häll sedan på resterande mjölk och osten och vispa om.
Låt sjuda på låg värme i 5-10 minuter.
Smaka av med salt, peppar och riv ned muskotnöten efter tycke och smak.
Lasagnen
Smörj en ugnssäker form med olja.
Varva lasagneplattorna med färssås och bechamelsås i formen. Avsluta med lasagneplatta, lite sås och osten.
Gratinera i 225 grader med undervärme i ca 20–30 minuter.
Servera till