
Barnsligt gott med "pangkakor" och passar till de flesta tillfällen i olika tappningar! Här är ett laktosfritt grundrecept, toppat med bär och laktosfri philadelphia.
Ingredienser
- 2.5 dl vetemjöl
- 2.5 tsk bakpulver (gör pannkakorna fluffigare)
- 1 nypa(or) salt
- 6 dl mandelmjölk alt havremjölk
- 3 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk smält smör laktosfritt
Gör så här:
Pannkakssmet
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt ägg, vaniljsocker, smält smör och resten av mjölken till pankakssmeten.
Grädda pannkakor
- Smält en klick smör i en varm stekpanna.
- Häll 1/2-1 deciliter pannkakssmet i stekpannan beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha.
Peela en citron och blanda med 1/2 dl socker och strö över de nygräddade pannkakorna med lite smält smör, mums!
Eller servera med t.ex. glass, vispad grädde, färska bär och en klick jordgubbssylt.
Tips
Toppa med färska eller rårörda bär alt. äpplen och laktosfri Philadelphia.