Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- 0,5 dl råsocker (Muscovadosocker)
- 2 st gelatinblad
- 1 tsk lakritspulver
- 1 tsk saltlakritspulver
- Topping:
- 1 dl hallon
- 2 msk råsocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med knivsudden. Häll upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstången i en kastrull. Låt allt koka upp och sedan puttra i 3-4 minuter under omrörning.
Ta av kastrullen från värmen. Fiska upp vaniljstången och släng den. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen medan den fortfarande är het. Rör om tills bladen har löst upp sig och vispa sedan ner lakritspulvret.
Fördela pannacottan i snygga glas, små skålar eller dessertformar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Rör ihop hallonen med socker och toppa pannacottan med en sked eller två!
Testa även;
Tips
Byt ut sockret mot sukrin för ett LCHF alternativ.
För ett mjölkfritt alternativ byt ut mjölken mot kokosgrädde & mandelmjölk.
Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.