Terese Cedergren

Lakritspannacotta

Föregående Nästa
IMG_1595.JPG
Pannacotta med saltlakrits är en drömdessert för dig som älskar lakrits!

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl råsocker (Muscovadosocker)
  • 2 st gelatinblad
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 tsk saltlakritspulver
  • Topping:
  • 1 dl hallon
  • 2 msk råsocker

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.


Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med knivsudden. Häll upp grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstången i en kastrull. Låt allt koka upp och sedan puttra i 3-4 minuter under omrörning.


Ta av kastrullen från värmen. Fiska upp vaniljstången och släng den. Krama ur gelatinbladen och lägg i gräddblandningen medan den fortfarande är het. Rör om tills bladen har löst upp sig och vispa sedan ner lakritspulvret.


Fördela pannacottan i snygga glas, små skålar eller dessertformar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.


Rör ihop hallonen med socker och toppa pannacottan med en sked eller två!



Testa även;


Saltlakrits nicecream


Saltlakritsbollar


Lakrits- & blåbärspaj

Tips

Byt ut sockret mot sukrin för ett LCHF alternativ.

För ett mjölkfritt alternativ byt ut mjölken mot kokosgrädde & mandelmjölk.

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.