Underbart god & enkel meze-rätt som passar perfekt både som tillbehör till grillad mat eller som tilltugg gärna med ett glas rosé. Romanesco är en korsning mellan blomkål och broccoli. Den är rik på C-vitamin och fibrer, tillsammans med den kalla yoghurtsåsen labne är den ett bra LCHF alternativ.
Ingredienser
- 1 st romanesco huvud (grön blomkål)
- 1 msk olja
- salt
- Sås:
- 3 dl matyoghurt
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 krm dillfrö
- 1 msk färsk finhackad mynta
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
Gör så här:
Såsen
Skala och pressa vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Ugnsrostad romanesco
Sätt ugnen på 120 grader.
Skölj och skär romanescon i mindre bitar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olja och salt.
Rosta i ca 30-40 min eller tills du tycker de är lagom mjuka.
Servera med
Tips
Hittar du inte romanesco i din matbutik så kan du använda blomkål eller broccoli.