Ingredienser
- 0,4 kg kycklingfärs
- 1 st gullök
- 1 msk färsk riven ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm gurkmeja
- 1 tsk salt
- 350 g ajvarsås
- 1 burk(ar) kokosmjölk
- 1 st hönsbuljong tärning
- smaka av med salt & svartpeppar
- 2 dl valfritt ris
Gör så här:
Kycklingköttbullar
Riv hälften av löken.
Blanda färsen med den rivna löken, riven ingefära, paprikapulver, gurkmeja och salt.
Forma köttbullar och stek dem hastigt i olja tills det får en gyllene yta.
KRÄMIG AJVAR SÅS
Skär den resterande löken i klyftor och stek i olja i en kastrull, häll på kokosmjölken, tillsätt ajvar och buljongen.
Rör om och låt såsen koka upp och sedan småputtra i ca 5 minuter.
Lägg ner kycklingköttbullarna och låt dem stillsamt koka i såsen, de blir klara efter ca 5-8 min beroende på hur stora köttbullarna är.
Inspirationen till den Krämiga Ajvar såsen fick jag av min härliga & minst sagt inspirerande kollega DiaDonna!
Koka riset enligt anvisningar, servera grytan och njut!
Receptet är mejerifritt och innehåller inget gluten.
Testa även;
Tips
Variera proteinet efter tycke och smak! För ett vegetariskt alternativ låt dig inspireras av Receptskaparnas mandelbullar tex.