Saftig kyckling att servera som plockmat eller tillsammans med ugnsrostade rotsaker! Låt köttet rimma i saltvatten så blir de extra saftigt :)
Ingredienser
- 0,9 kg kycklingben
- 0,3 dl salt
- 1 l vatten
- 2 msk honung
- 2 msk japansksoja
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron
- 3 krm rosmarin
Gör så här:
Blanda saltet med vattnet i en skål och lägg ned kycklingbenen. Låt dem rimma i ca 24 tim i kylskåpet alt minst 2 tim för att bli saftiga.
Sätt ugnen på 175°C.
När de kycklingen marinerat klart så lägg dem i en ugnssäkerform, pensla dem med soya, honung. Strö över citronsaft, örter, salt och peppar. Låt citronskalet ligga med i formen.
Tillaga i ugnen ca 45 minuter.
Låt svalna och servera med tex Gratinerad savoykål eller Potato skins.
Tips
Perfekt som plockmat tillsammans med morötter- och selleristavar och blomkål.