Terese Cedergren

Asiatiska kycklingfärsbullar

Föregående Nästa
kycklingköttbullar
kycklingköttbullar (1)
asiatisksallad
Kycklingfärsbullar med asiatisk touch, fräscha och super goda till en enkel sallad. Perfekt att ha med i matlådan.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 nypa(or) torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 st schalottenlök (finhackad)
  • 1 msk färsk ingefära (finhackad)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja (att steka i)

Gör så här:

Blanda ströbröd med de vispade ägget. Låt svälla i ca 10 min.


Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.


Forma och trilla kycklingfärsen till små runda bollar med vattensköljda händer.


Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme.