Foodfolder

Krispiga snittar med avokadoröra

Föregående Nästa
2E189790-DA7A-481A-A350-F2146A5F81B0.jpeg
Krämig och god röra med avokado, nötter, citron på frasigt och krispigt rispapper. En perfekt snitt till champagne eller annat mousserande och en festlig start på middagen eller festen. Passande Champagne från svenskgrundade Guldkula hittar du längst ned i receptet.

Ingredienser

  • 4 st avokado
  • 0,5 st citron
  • 1 msk flytande honung alt. agave
  • 2 st salladslökar
  • 0,5 st färsk röd chili
  • 0,6 dl jordnötter
  • 2 krm salt
  • 8 st rispapper
  • 2 dl raps eller solrosolja

Gör så här:

FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>


Hetta upp oljan (170-180°) i en stekpanna och lägg i risbladen ett i taget. Ha ett lock i närheten om det skulle hända något så kan du lägga det på stekpannan. De ska puffa upp och bli frasiga direkt när de kommer i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.


Finhacka chilin, salladslök och grovhacka nötterna.


Dela och kärna ur avokadorna och mosa dem lätt med en gaffel och rör ner resten av ingredienserna och smaka av med salt efter smak.


Dela de friterade rispappren till lagom stora munsbitar, klicka ut avokadoröran. Toppa med nötterna.


Servera tillsammans med