En paj för alla som tycker att de är pillrigt att skala kräftor! Alltså en Västerbottenpaj med kräftstjärtar och dill. En ny klassiker är född!
Ingredienser
- Paj:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 1 tsk salt
- 2 tsk dillfrö
- Fyllning:
- 300 g kräftstjärtar
- 2 msk kräftspad
- 3 st ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl grädde
- 1 st schalottenlök
- 1 knippe färsk dill
- 2 tsk paprikapulver
- 1 krm malen svartpeppar
- Topping:
- 1,5 dl Västerbottenost
Gör så här:
Pajskal
Blanda ihop mjöl, salt, dillfrö och tärnat smör med kallt vatten och arbeta hastigt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt i kylen en stund.
Tryck sedan ut majdegen i en ugnssäker form och förgrädda skalet i 10 min i 225 grader.
Fyllning
Finhacka lök, dill och riv löken fint.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, dill, kryddor och lök.
Spar lite av spadet och häll bort resten, fördela kräftstjärtar i pajskalet och täck med riven ost.
Häll över äggsmeten och grädda i 20 minuter i 225 grader.
Låt sedan pajen svalna och servera med en sallad och svensk hantverkscider från Brännlands, Just Cider.
Hitta fler recept som passar till kräftskivan