Somrig och enkel sallad inspirerad av portugisiska regionen Alentejo med färsk salsiccia, jordgubbar, bondbönor, mynta och annat gott! Passar även som sallad till grillkvällen.
Ingredienser
- 2 st färsk salciccia
- 4 dl bondbönor
- 8 st jordgubbar
- 1 st nektarin
- 100 g halloumi
- 0,5 st röd paprika
- 1 st salladslök
- 2 msk hackad färsk mynta
- 2 msk hackad bladpersilja
- 0,5 st citron
- 2 msk rapsolja
- svartpeppar
Gör så här:
Dra av skinnet på korven och smula köttet till bitar. Stek sedan korven och halloumin.
Ånga bondbönorna (går att bytas ut mot sojabönor).
Skär frukten och grönsakerna i önskad storlek.
Blanda persilja, mynta, citronjuice och rapsolja till den dressing. Smaka av med svartpeppar.
Vänd ner allt i en bunke och rör om, smaka av om det behövs mer svartpeppar alt. salt.
Servera sedan som den är eller som sallad till grillkvällen.
Gott till;
Tips
För ett matigare alternativ koka lite matvete och blanda ner i salladen.