
Ingredienser
- 1 kg salladskål
- 2 msk salt
- 1,5 dl vatten
- 2 msk rismjöl
- 1 msk strösocker
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 klyfta(or) vitlök
- 0,5 dl fisksås
- 1 msk chiliflakes
- 2 msk paprikapulver
- 2 st morot
- 150 g rättika
- Topping:
- sesamfrön
Gör så här:
Dela salladskålen i mindre bitar och lägg i en stor skål med vatten. Häll ned salt och blanda noggrant låt sedan stå ca 1 tim. Skölj sedan salladskålen noga.
Koka vatten och blanda ned rismjöl och socker under omrörning. Låt svalna något och rör ned fisksås, ingefära, vitlök, chiliflakes och paprikapulver.
Skär resten av grönsakerna i tunna strimlor, tillsätt dem och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda noggrant.
Lägg ned grönsaksblandningen i rena glasburkar, täck med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna helt. Låt stå framme i rumstemperatur 2 dagar.
Kimchin ska bubbla av jäsning. Efter de två dagarna förvara kimchin i kylen, servera den efter att den stått i en vecka.
Vid servering toppa kimchin med sesamfrön.
Läs även
Tips
Tänk på att du även kan fermentera annan kål, gurka eller broccoli.