Enkel att tillaga och tillsammans med i tortilla- eller pitabröd, hummus och färgglad sallad är rätten komplett.
Ingredienser
- 0,6 kg köttsfärs (efter smak, nöt, lamm eller kyckling funkar utmärkt)
- 1 msk rapsolja
- 1 st ägg
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk Sriracha
- 1 tsk finhackad persilja
- 1 tsk spiskummin
- paprikapulver
- salt
- Topping:
- 4 klyfta(or) citron
- 1 knippe färsk koriander
- Tillbehör:
- sallad
- 8 st tortilla alt. pitabröd
Gör så här:
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan.
Blanda köttfärs, rapsolja, vitlök, persilja, Srirachasås, salt, paprikapulver, spiskummin och ägg. Rör samman till en jämn smet.
Forma färsen till 8 avlånga kebaber (för 4 pers), gärna runt grillspett eller blötlagda träspett.
Grilla spetten på grillen eller i ugnen i cirka 7 minuter. Vänd dem under tiden och håll minutkoll så att de inte bränns. Alt stek dem i en varm stekpanna med olja.
Servera kebaben till en sallad eller i tortilla- eller pitabröd med hummus.
Servera med