Varje år tar jag fram en ny variant på kantarelltoast! Denna hyllar vårt svenska skogsguld och vår goda Västerbottensost. Njut, längst ned i receptet hittar du 6 goda vintips till svamp.
Ingredienser
- 2 skiva(or) surdegsbröd
- 250 g kantareller
- 4 msk smör
- 1 cl valfri sprit (valfritt)
- 1 krm vitpeppar
- salt
- Kräm:
- 3 msk ricotta
- 3 msk riven västerbottenost
- Topping:
- 2 själk(ar) färsk persilja
Gör så här:
Stek brödskivorna i hälften av smöret.
Rensa kantarellerna.
Fräs dem i de resterande smöret tills de får en gyllene kulör. Mortla vitpeppar och strö över. Smaka av med salt. Valfritt >> Avsluta med en skvätt fino sherry, whiskey eller cognac.
Riv Västerbottenosten och rör ihop den med ricotta.
Bred på oströran på brödet och toppa med svampen och hackad persilja.
6 viner som passar till svamp
Tips
Njut, följ och tagga oss gärna i sociala medier! #foodfolder @foodfolder @societelastar