Foodfolder

Kantarelltoast med Västerbottenost ricotta

Föregående Nästa
F46A0018-35BB-4763-A939-5811CCE1FC8D.jpeg
Varje år tar jag fram en ny variant på kantarelltoast! Denna hyllar vårt svenska skogsguld och vår goda Västerbottensost. Njut, längst ned i receptet hittar du 6 goda vintips till svamp.

Ingredienser

  • 2 skiva(or) surdegsbröd
  • 250 g kantareller
  • 4 msk smör
  • 1 cl valfri sprit (valfritt)
  • 1 krm vitpeppar
  • salt
  • Kräm:
  • 3 msk ricotta
  • 3 msk riven västerbottenost
  • Topping:
  • 2 själk(ar) färsk persilja

Gör så här:


Stek brödskivorna i hälften av smöret.


Rensa kantarellerna.


Fräs dem i de resterande smöret tills de får en gyllene kulör. Mortla vitpeppar och strö över. Smaka av med salt. Valfritt >> Avsluta med en skvätt fino sherry, whiskey eller cognac.


Riv Västerbottenosten och rör ihop den med ricotta.








Bred på oströran på brödet och toppa med svampen och hackad persilja.


6 viner som passar till svamp