Här är en riktigt god kantarelltoast, macka eller bite. Du väljer! Varje år utvecklar jag ett nytt recept och i år brer jag brödet med ricotta smaksatt med Västerbottensost eller pecorino. Båda är urgoda.
Ingredienser
- 400 g kantareller
- 25 g smör
- salt och peppar
- 4 skiva(or) surdegsbröd
- Kräm:
- 1 burk(ar) ricotta
- 100 g riven pecorino eller parmesan
- salt och vitpeppar
- persilja
Gör så här:
SMÖRSTEKTA KANTARELLER
Rensa och ansa svampen.
Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen utan smör.
Låt svampen steka tills den släpper sin vätska och pannan känns "torr".
Addera smör och stek tills svampen är härligt brynt och frasig.
Valfritt >> Häll på en skvätt fino sherry för att intensifiera svampsmaken.
Smaka av med salt och peppar.
Stek brödet i stekpannan du tidigare stekt svampen i.
RICOTTAKRÄM
Riv osten och blanda med ricottan. Addera lite vatten för en lösare och mer bredbar konsistens. Smaka av med dillfrö, salt och vitpeppar.