Foodfolder

Kantarelltoast med ricotta

Föregående Nästa
foodfolder_kantarell_macka_.jpeg
Här är en riktigt god kantarelltoast, macka eller bite. Du väljer! Varje år utvecklar jag ett nytt recept och i år brer jag brödet med ricotta smaksatt med Västerbottensost eller pecorino. Båda är urgoda.

Ingredienser

  • 400 g kantareller
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • 4 skiva(or) surdegsbröd
  • Kräm:
  • 1 burk(ar) ricotta
  • 100 g riven pecorino eller parmesan
  • salt och vitpeppar
  • persilja

Gör så här:



SMÖRSTEKTA KANTARELLER


Rensa och ansa svampen.


Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen utan smör.


Låt svampen steka tills den släpper sin vätska och pannan känns "torr".


Addera smör och stek tills svampen är härligt brynt och frasig.

Valfritt >> Häll på en skvätt fino sherry för att intensifiera svampsmaken.

Smaka av med salt och peppar.


Stek brödet i stekpannan du tidigare stekt svampen i.


RICOTTAKRÄM

Riv osten och blanda med ricottan. Addera lite vatten för en lösare och mer bredbar konsistens. Smaka av med dillfrö, salt och vitpeppar.