De gula guldet kikar fram i skogarna och vad är väl inte godare en att laga en krämig kantarell risotto. Längst ned i receptet hittar du 6 viner som passar till svamp.
Ingredienser
- 3 msk olivolja
- 3 st schalottenlök(ar)
- 3 dl avorioris
- 6 dl vitt vin
- 1,5 st höns-, alt grönsaksbuljongtärning
- 250 g kantareller
- 75 g parmesan (gärna lagrad)
- 1 msk smör
- salt (efter smak)
- nymald svartpeppar (efter smak)
- 1 knippe färsk bladpersilja
Gör så här:
Finhacka lök och fräs i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter rör med en träslev, utan att riset bränns. Slå på vinet.
Låt koka samman på svag värme.
Blanda vatten och buljongtärning och späd riset med buljongen lite efter hand.
Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter, tills riset är mjukt men fortfarande har kärna.
Rensa och stek kantareller i smör. Rör ut grovhackad persilja, smör, kantareller och grovriven parmesan i risotton.
Salta och peppra efter smak.
Testa även;