Foodfolder

Kanderad physalis

Föregående Nästa
A58771B1-E976-4095-B87D-050CDE22B0F4.jpeg
Att kandera physalis är ett relativt nyttigt, gott och effektfullt julgodis!

Ingredienser

  • 2 ask(ar) Physalis
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 msk glykossirap
  • Topping:
  • kokos (valfritt)

Gör så här:

FÖLJ MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTA >>


Kandera med glykossirap


Häll vatten och strösocker i en kastrull och koka upp på låg värme tills sockret smält.


Tillsätt glykosen och låt karamellen koka i ca 20-30 minuter till en temperatur på ca 150 grader. Använd en termometer.


Stäng av värmen på karamellen.


Vik upp upp de pappersaktig höljet och doppa physalisen och i karamellen.


Ställ de kanderade physalisen på smörpapper och låt stelna. 


Testa även