Foodfolder

Kalljästa frallor

Föregående Nästa
9B5BA4BB-D8D7-4414-ACDE-6D1E654ACAB7.jpeg
Kalljästa frallor – gör degen 8-10 timmar innan servering och låt jäsa i kylen. Grädda dem och njut av nygräddat bröd till, frukosten, utflykten eller middagen.

Ingredienser

  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 1 paket jäst
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk honung (valfritt)
  • 3 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl/dinkelmjöl (1 dl 60 g)
  • Topping:
  • vallmofrön (valfritt)
  • solrosfrön (valfritt)
  • ägg (valfritt)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk/vatten och honung, rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och långsamt rör ner mjölet. Knåda en smidig deg.


Dela degen i så många frallor du vill göra. Forma dem i runda bollar och lägg dem i en lagom stor form, klädd bakplåtspapper. Det ska finnas lite luft mellan frallorna.


Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen i 8–10 timmar.


Ta fram brödformen med frallorna ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader


Valfritt vispa upp ägg och pensla frallorna, strö över vallmo- eller solrosfrön.


Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15min eller tills innertemperaturen är 94-96 grader. TIPS om du inte har en ångugn - När du ställer in brödet i ugnen häll upp ca 1 dl vatten i en plåt och ställ underst i ugnen. Ångan ger en härlig yta på brödet.


Tips - bred hummus på frallorna

Tips

Njut, följ och tagga oss gärna i sociala medier! #foodfolder @foodfolder @societelastar

bc2c8790-80d4-4ede-bb62-b295934652c3.jpeg