Foodfolder

Jordgubb- och melonssallad

Föregående Nästa
32D31F8E-55B7-48F6-BA4E-832EEFA0311F.jpeg
Här kommer en somrig sallad med svenska jordgubbar, melon, gurka, ruccola och massa annat gott! Servera den som tillbehör till grillat eller andra somriga rätter. För att göra salladen mer matig addera krutonger eller skinka.

Ingredienser

  • 0,8 l jordgubbar
  • 0,6 kg valfri melon
  • 400 g ruccola
  • 2 st salladslök
  • 1 st gurka
  • 1 dl mandlar eller valfria nötter eller fön
  • 200 g feta
  • 2 dl krutonger (valfritt)
  • Dressing:
  • 2 st Lime (både zest och juice)
  • 2 msk Dijon senap
  • 1 msk Flytande honung el lönnsirap
  • 4 msk Rapsolja
  • salt
  • Mald svartpeppar

Gör så här:

Skölj och låt jordgubbarna torka. Ansa och klyfta dem.


Dela och skär bort skalet, klyfta sedan upp melonen i kuber.


Skölj och torka ruccola.


Skala och skiva löken fint, använd gärna en mandolin.


Hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel på längden och snurra dem.


Rosta nötterna i en torr stekpanna och smaka av med salt.


Fördela sallad, melon och jordgubbar på ett stort fat toppa med smulad fetaost och hackade mandlar.


Ringla över vinägretten.


Lime vinigrätte


Riv zesten från lime, pressa saften. Rör ihop olja, lime juice, zest, dijon senap, honung/lönnsirap, salt och svartpeppar.


Ringla över salladen. Servera.


Läs även