Ingredienser
- 0,2 kg jordärtskockor
- 1 msk rapsolja
- 2 nypa(or) salt
- 1 dl smetana
- 50 g rom/kaviar/tång rom
- 1 msk picklad lök
- 4 st picklad svamp
- svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Skrubba och halvera jordärtskockorna.
Lägg jordärtskockorna på en plåt och ringla rapsolja och toppa med salt.
Rosta skockorna mjuka och gyllene i ugnen, ca 20 minuter. Har du tid så dra gärna ner värmen till 100°C och låt jordärtskockorna rostas i 2 tim för ett mjukare och nödigare resultat.
Pickla rödlöken och svampen genom en 1-2-3-lag, recept här!
När jordärtskockorna är klara i ugnen låt dem svalna något och toppa dem sedan med smetana, rom, picklad lök & svamp.
Avsluta med svartpeppar och servera munsbitarna med ett glas bubbel från Dopff cremant d´Alsace. Deras halvflaska som är perfekt mitt i veckan finns i Systembolagets fasta sortiment.
Tips
Tack Anette Rosvall för inspirationen! Anettes bok om Mat & Vin med en massa recept & dryckstips hittar du här.