Foodfolder

Jean-Paul Brun Le Ronsay

Föregående Nästa
foodfolder_le_ronsay_jean_paul_brun_.jpeg
Livets juice! En av mina favoriter i Beaujolais är ikonen och producenten Jean-Paul Brun. Hans viner är otroligt silkiga och friska med inslag av hallon, jordgubbar, körsbär och florala toner. Le Ronsay är ett mycket charmigt vin, Beaujolais när den är som bäst. Spana även in de två kommande släppen i tillfälliga sortimentet, där du kan slå till på en Beaujolais Blanc.

Beskrivning:

BESTÄLL VINET HÄR >>


2020 | 12,5% | 🍇Gamay | Bourgogne, Beaujolais, | Nr 72468 | 198 kr 


Jean Paul Brun brukar jordarna ekologiskt sedan många år. Filosofin för själva vinmakandet är puristisk och han håller sig till i traditionerna, dvs att göra så lite som möjligt för att påverka vinerna. Alla vinerna är naturligt jästa med vildjäst och druvorna plockas för hand och avstjälkas. Vinerna lagras antingen i cementfat eller på ek, beroende på appellation och årgång, Le Ronsay har lagrats på cementfat innan buteljering. Jean Paul använder minimalt med svavel, trogen sin filosofi. 


“Kvaliteten på mina druvor finns där och nu arbetar vi på ett sätt som visar respekt mot naturen och det som är viktigt för framtiden. Det känns som det enda rätta att göra.” Säger Jean Paul.


Naturlig jäst och minimalt med svavel får fram den fräscha fruktiga karaktären.


Vingården Domaine Terres Dorées har fått sitt namn från de kalkrika omgivningarna i Charney, “de gyllene stenarnas region” som ligger i Södra Beaujolais, strax norr om Lyon. Här kan du se en karta över Beaujolais >>


Passar otroligt bra som den är eller till till asiatiskt, fräscha kycklingrätter gärna med örter eller "smakspegla" din getost sallad med en hallonvinäger. Testa även med fisk så som Tonfisksallad, vegetariska rätter med syrliga tillbehör eller falafel, pizza eller pajer.


KOMMANDE SLÄPP från Domaine Terres Dorées I TILLFÄLLIGA SORTIMENTET 


I mars  2023 lanseras två viner till från Jean-Paul Bruns Domaine Terres Dorées.


 17/3-23 Terres Dorées Beaujolais Blanc - Chardonnay, 189 kr


31/3-23 Dorées L'Ancien - Gamay, 179 kr


SERVERA MED