Foodfolder

Janssons frestelse

Föregående Nästa
foodfolder_janssons_frestelse.jpeg
Här kommer ett av mina favorit recept på högtidsbordet - Jansons frestelse! En odödlig gratäng!

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 st gul lök
  • 50 g smör
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 200 g ansjovisfilé med spadet
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

Skala löken och potatisen och skär löken i tunna skivor och potatisen i fina strimlor.


Varva potatis, lök, salt, peppar och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och klicka över smör.


Grädda i 175 grader i ca 45 min eller tills potatisen blivit mjuk och toppen fått en gyllene färg.