Foodfolder

Jacobs Creek Double Barrel Shiraz

Föregående Nästa
foodfolder-jacobs-creek-double-barrel.jpg
Skottska whiskyfat möter den australiensiska shirazdruvan! Double Barrel Shiraz är ett unikt fyllig vin med mjuka tanniner och smakinslag av plommon, björnbärssylt, mandel, vanilj, lakrits och mörk choklad. Passar utmärkt till smakrika rätter av mörkt kött eller till desserter av choklad & syltade bär.

Beskrivning:

Land: Australien, Barossa Valley


Druva: 100% Shiraz 


Hitta shirazen här!


Passar till


Passar till allt från fågel, lamm, vilt och nöt kött till desserter med choklad och syltade bär. Våra utvalda recept är Ankbröst med rotselleri- och svamppuré med blåbärssås & Chokladmousse med björnbärskompott.
Tillverkning


Druvorna kommer från vingårdar i Barossa. Vinet har först lagrats på traditionella fat på fransk och amerikansk ek i 12-18 månader. Avslutningsvis har vinet legat på whiskyfat som är mellan 8 och 20 år gamla. Denna dubbellagring har givit vinet ytterligare nivå av komplexitet, elegant integrerade tanniner och otroligt mjuk smak.


Jacobs Creek lanserades 1976 och är uppkallad efter den plats där Johann Gramp planterade sina första vinstockar vid sidan av strömmen Jakob’s Creek 1847. Johann Gramp grundade Barossa Valleys första kommersiella vingård, Gramp & Sons med en historia som går tillbaka över 160 år.