Ingredienser
- 2 st Hummer
- 4 msk Olivolja
- 4 klyfta(or) vitlök
- 1 st röd chili
- 200 g Parmesan
- 200 g körsbärstomater
- 4 själk(ar) persilja
- 2 dl pastavatten
- Tillbehör:
- spagetti
Gör så här:
Skala och skiva vitlök och chili. Fräs sedan långsamt i en stekpanna med olivolja.
Dela tomaterna och släng ner i stekpannan, låt dem fräsas mjuka.
Dela hummern på längden och ta ut köttet. Skär det i bitar.
Lägg ner de större hummerskalbitarna i stekpannan med tomaterna, chilin och vitlöken. Låt rostas någon minut.
Häll på de vita vinet och låt koka upp.
Koka spagettin enligt anvisningarna i ett rejält saltat vatten. Spar ett par deciliter pastavatten när spagettin är al dente.
Plocka ur hummerskalen ur stekpannan.
Riv parmesan och häll ner i stekpannan tillsammans med spagettin.
Blanda och tillsätt pastavatten tills du får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Avsluta med att röra ner hummerköttet och strö över persilja, sedan är det bara att servera och njuta med valfri dryck!
Gott i glaset!