Ingredienser
- 2 st hummer
- 2 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 100 g champinjoner
- 2 st schalottenlök
- 1 msk vetemjöl alt. bovetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 dl skaldjursfond
- 6 cl konjak
- 1 krm salt
- 1 krm Cayennepeppar
- 1 msk citron juice
- 1 st äggula
- Topping:
- 0,5 dl gruyèreost
- 1 msk ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Klyv humrarna på längden. Se till att stjärten och kroppen håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär hummerköttet i små bitar. Lägg tillbaka i hummerskalen.
Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Låt champinjonerna fräsa i smör i en kastrull tills den mesta vätskan kokat in.
Strö över mjöl och späd med grädde och skaldjursfonden. Låt koka/reducera i ca 10 min.
Ta kastrullen från plattan och vispa ned äggulan och smaka av med konjak, salt, peppar och citronjuice.
Lägg hummerskalen i en ugnssäker form och fyll dem med stuvningen. Blanda ost och ströbröd och toppa skalen.
Gratinera i ca 10 min.
Servera med en klyfta citron och med fördel något bubbligt i glasen. Nedan hittar du länk till goda tips!
GOTT TILL
Tips
TIPS >> SPAR ALLTID SKALEN FRÅN SKALDJUREN OCH FÖR FOND PÅ DEM. HAR du ont om TID SÅ FRYS IN DEM TILL DU HAR TID.