Ingredienser
- 1 st citron
- 12 st vit sparris
- 1 msk salt
- msk citronjuice
- Sås:
- 250 g smör
- 3 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk ljus miso
- vitpeppar
- Topping:
- 12 skiva(or) knaperstekt sidfläsk alt. friterad kapris för vego
Gör så här:
Hollandaisesås a la Daniel Crespi
Smält smöret på låg temperatur.
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en rostfri bunke.
Värm bunken i vattenbad. Låt inte vattnet koka.
Rör hela tiden äggblandningen tills den tjocknat något.
Rör långsamt ned det smälta smöret.
Vispa tills såsen tjocknar.
Smaksätt med ljus miso, citron, salt och vitpeppar.
Koka vit sparris
Skala sparrisen med en potatisskalare, knoppen behöver inte skalas. Sjud i med salt och citron vatten i 10-15 minuter beroende på tjocklek. Du kan även tillsätta lite socker i vattnet för att minska bitterheten i sparrisen.
Servering
Knaperstek sidfläsket i panna eller ugn (150 grader ca 15 min). Låt det svalna och finhacka det sedan.
Lägg upp sparrisen på tallrikar och toppa med sås och sidfläsk. För ett vegetariskt alternativ så fritera kapris och toppa anrättningen med.
Servera med fördel en Albarino.
Tips
Beställ Daniel Crespis kokbok Hedonisten här!
Till vardags driver Crespi restaurangerna Djuret, Ragazza, Tweed, The Burgundy och Svinet i Gamla Stan i Stockholm.