Terese Cedergren

Högrevsköttfärsås

Föregående Nästa
gryta
foodfolder-hogrevskok
foodfolder-högrevmedspagetti
Mustig köttfärsås som är och smakar lite "lyxigare" ;)

Ingredienser

  • 600 g Högrev
  • 1,5 dl Rotselleri
  • 2 st Morötter
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlök
  • 3 msk Smör
  • 3 msk Rapsolja
  • 3 msk Tomatpuré
  • 0.2 dl Balsamicovinäger
  • 1 dl Oxfond
  • 800 g Ekologiska krossade tomater
  • 3 dl Rödvin
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Torkad timjan
  • 1 msk Paprika pulver
  • 140 g Bacon
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Svartpeppar
  • 1 knippe Färsk timjan
  • 1 knippe Basilika
  • 1 knippe Persilja
  • 2 dl Smetana

Gör så här:

Putsa högreven från senor och skär köttet i små tärningar.


Skala och finhacka rotselleri, morötter, lök och vitlök.


Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn köttet och baconet på hög värme med lite smör och olja. Pudra över vetemjöl och rör om.


Lägg sedan köttet åt sidan och fräs grönsakerna i smör och olja i några minuter tills de mjuknat. Rör ner i tomatpuré stek i ytterligare en minut.


Lägg i köttet igen och tillsätt balsamicovinäger och oxfond. Häll i krossade tomater och rödvin och lägg i lagerblad och paprikapulver.


Låt puttra under lock i drygt tre timmar, rör runt då och då så att inget bränner fast i botten.


När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop och blivit såsig är den klar.


Smaka av med salt och svartpeppar.


Hacka persilja, timjan och basilika och strö på.


Servera med nykokt pasta, smetana och färskriven parmesanost.


Testa till:

Tips

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.