Terese Cedergren

Havregrynsgröt med extra allt

Föregående Nästa
IMG_8923.JPG
IMG_8925.JPG
Gröt ger en god start på dagen! Denna havregrynsgröt med, korn och frön är fiberrik och extra mättande. Toppad med hallon, blåbär, jordnötssmör, nötter, nässlor och bjästflingor.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl fullkornsflingor
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrö
  • 2 nypa(or) salt
  • 1 l vatten
  • Tillbehör:
  • 1 dl bär
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 msk nötter
  • 2 msk fikon (som sötning)
  • 2 msk frön
  • 2 msk torkade nässlor (valfritt)
  • 1 msk bjäst flingor (valfritt)

Gör så här:

Blanda gryn, korn, frön & salt i en kastrull med vatten.


Låt småkoka under lock i ca 5 min, rör varsamt då och då.


Toppa gröten med jordnötssmör, bär och nötter. Jag valde fikon som sötning går även bra med honung, bipollen eller agavesirap. För att addera vitaminer så hade jag torkade nässlor och Bjästflingor. Nässlorna är rika på A-vitamin och dessa har jag plockat och torkat själv. Bjäst är rik på B-vitamin och finns att köpa på hälsokost butiker.



Testa även;