Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 krm bakpulver
- 75 g smör
- 2 msk sirap
- 2 msk grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap, låt de koka upp så att det blir en knäckig doft.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna tills det är fingervarmt (ca 37 grader), rör sedan ned resterande ingredienser till en jämn smet.
Lägg upp två plåtar med bakplåtspapper och klicka ut en halv matsked med mellanrum, smeten flyter ut till flarn när den gräddas. Du kan även rulla ihop degen till bollar och platta ut något så blir de extra runda havreflarn.
Grädda havreflarnen ca 5-8 minuter eller tills de har fått fin gyllene färg.
Låt havreflarnen svalna på bakplåtspapperet så att de stelnar. Om du vill böja dem, lossa dem då med en liten kniv och böj dem över något runt som borstskaft eller liknande.