Foodfolder

Afternoon Tea på Häringe slott

Föregående Nästa
blogg vy-tea.png
härringe-pernilla.png
afternoontea.png

Den engelska traditionen att förgylla eftermiddagen innan middagen serveras "fashionabelt" sent. Självklart serveras en stor kanna te ackompanjerat med goda tillbehör så som små smörgåsar, scones, bakverk och sötsaker. Avnjut dessa tillställningar på Häringe slott med goda vänner!

Jag och min kollega Kent aka Gastrovin spenderade en eftermiddag på vackra Häringe slott utanför Stockholm och testade deras fantastiska afternoon tea signerat konditor Pernilla Lundkvist.


Med de traditonella dna:t av egna teer, små smörgåsar, nybakade scones, underbara bakverk och sötsaker. Och självklart kan man beställa in ett glas bubbel! 


Häringes Afternoon Tea går att avnjuta varje dag mellan kl. 13-17 och bäst av allt så är även våra fyrbenta vänner välkomna med på slottet.  


 


 Bilderna tagna av Gastrovin 


Afternoon Tea är en te-relaterade "tillställning", som infördes i Storbritannien i början av 1840-talet av Anna Maria Russell, 6:e hertiginna av Bedford. Den utvecklades som en mini måltid för att hejda hungern och väntan på den "fashionabelt" sena middagen på de engelska godsen. 


Ju mer globaliserade vi blir så känns denna företeelse helt i tiden igen ;) 


När Pernilla planerar Häringes afternoon tea´s så är säsong något som är viktigt, speciellt för att få fram de bästa smakerna för den totala upplevelsen. Detta gör även att det är kul att komma tillbaka då de nästan alltid finns något nytt på menyn.


 


Vi lyckades även få Pernilla att dela med sig av tre inspirerande recept!


Vaniljcupcakes med björnbärsfrosting


Chokladscones


Karamellpannacotta med kanderat bacon


 


Boka Häringe slotts Afternoon Tea här!


 


Läs även;