Foodfolder

Hantverket

Föregående Nästa
hantverket.png
foodfolder-hantverket-stefan-ekengren-stromming.JPG

Hantverket och munsbitarna faller på plats när kocken och kokboksförfattaren Stefan Ekengren tagit över köket på Restaurang Hantverket. Vi har testat menyn och kommer dela ett av recepten från menyn till påsk.

Hantverkets lokaler är luftiga med omsorgsfullt vald inredning där hantverket står i fokus, ett ställe man trivs på från första början. Här blandas just hantverksmässiga material och stilar i en nordisk känsla.


Nya menyn


Med 22 nya maträtter på menyn, gör Stefan Ekengren det med bravur. Tanken är att man väljer fler maträtter eftersom att samtliga rätter är av lite mindre storlek. Priserna varierar mellan 65-175 kr vilket helt klart är överkomligt.



Vi testar tre variationer på munsbitar serverade på en sten - 


Hasselbackspotatis, löjrom, syrad grädde och färsklök - det är den godaste jag någonsin ätit, friterad och alldeles krispig rakt igenom.


Pariservåffla med vispad kycklinglever och portvinslök - iögonfallande, krispig och krämigt god


Tamago och skreitorsk med picklesmajonnäs, Västerbottensost och fänkål



Nästan rå strömming med akvavit, böckling, potatiskrutonger och störkaviar - vibbarna dras till mer varma breddgrader och Spaniens boquerones, inlagda strömmingsfiléer, som är en favorit för mig. Strömming är även Stefans favorit fisk och han har satt samman receptet som vi kommer dela det på Foodfolder. Det är verkligen ett recept som passar in på våra högtidsdagar som påsk, midsommar och jul.



Tunt skuren biff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter - en variant på tatar/carpaccio som ger en helt otroligt exceptionell smakupplevelse!



Svampsmörgås med löjrom, odlad svamp, kryddost och syrad lök - helt ny smörgåsupplevelse! Välvärt att pröva.



Svensk bläckfisk med rättika, citronette och lagrad fetaost



Änglamat med lingon smulade drömmar, vaniljglass och kolasås - enkelt och så otroligt gott!


Till servering så beställ även det nystekta tuttul brödet med slarvsylta och smör, to die for säger jag bara!


Filosofin


- Det är det vi lever för: att laga god mat lagad från grunden med hjärta, själ, handgripligen med våra flinka händer, precis som alla riktiga hantverkare jobbar. Nu har vi tagit kraft och inspiration i det här och skapat en meny med många intressanta maträtter att välja på, lättillgängligt och enkelt, säger Stefan Ekengren, köksmästare och skapare av det nya hantverket på Hantverket.


LUNCH Mån-Fre: 11.00–14.00


MIDDAG Mån–Tis: 17.00–23.00, Ons-Tors: 17.00-00.00. Fre-Lör:17.00-01.00


Hitta hit: Restaurang Hantverket ligger på Sturegatan 15 invid Humlegården på Östermalm.


Boka bord här eller ring 08-121 321 60


Följ mig på Insta!