
Tonfisk passar lika bra som förrätt eller huvudrätt, vardag som helg. Servera den lätt halstrade fisken med en örtig Salsa verde. Örtigheten från såsen gör denna rätt perfekt till en Sauvignon Blanc från Loire. Tonfisken halstrar du precis innan servering för bästa resultat, "snabbmat" när den är som godast.
Ingredienser
- 0,6 kg tonfisk
- salt
- svartpeppar
- Sås:
- 1 dl bladpersilja
- 1 dl spenat
- 1 kruka(or) färsk koriander alt. salvia eller basilika
- 2 msk kapris
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 dl citron
- Tillbehör:
- avokado
- sallad
Gör så här:
Halstra tonfisk
Tina om tonfisken om den är fryst och torka tonfisken.
Hetta upp en stek- eller grillpanna och halstra tonfisken hastigt i olja så att den får stekyta runtom (men den ska fortfarande vara helt rå inuti).
salsa verde
Skala vitlöken.
Mixa örter, vitlök, kapris ,citron och olja till en slät sås med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Servering
Skiva fisken i tunna skivor och lägg dem på ett fat, smaka av med salt och toppa med salsa verde.
Servera förslagsvis med avokado eller och en sallad.