Beskrivning:
Land:Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône, Crozes-Hermitage
Årgång: 2014
Druva: Syrah 100%
Passar till
Vinets markerade tanniner och sötsyrliga frukt gör att det passar till smakrika kötträtter med bra sälta och frisk syra. Vilt, nöt eller kalv med feta och syrliga tillbehör är perfekta. Testa en god och enkel svamppiazza med tryffel, lammkotletter eller älgfilé med lingonsås.
Tillverkning
Druvorna kommer från stockar som har en medelålder på 35 år. Vinet ligger 24 månader på fat från Guigals egna tunnbinderi innan det buteljreas. Crozes-Hermitage är ett vindistrikt i Norra Rhônedalen i Frankrike. Distriktet är Rhônedalens största AOC (cirka 1 500 hektar) omger prestigedistriktet Heritage. Vinerna från Crozes-Hermitage har en tät röd färg och en kraftig smak med inslag av svarta vinbär, hallon och jord. Vinerna kan drickas unga men klarar i allmänhet att lagras i upp till fem år. Liksom i Côte-Rôtie är det tillåtet att använda gröna druvor i de röda vinerna.
Gott till;