Foodfolder

Guigal Crozes Hermitage

Föregående Nästa
foodfolder-crozes-hermitage-guigal.JPG
Kryddigt och mustigt från Norra Rhône med toner av hallon och björnbär, ceder, viol, lagerblad och lakrits. Med den sötsyrliga frukten gör sig vinet utmärkt till rustika kötträtter gärna med feta såser, rotfrukter, svamp, syrliga lingon och picklad rödlök.

Beskrivning:

Land:Frankrike, Rhône, Côtes du RhôneCrozes-Hermitage


Årgång: 2014


Druva: Syrah 100%


Hitta vinet här!


Passar till


Vinets markerade tanniner och sötsyrliga frukt gör att det passar till smakrika kötträtter med bra sälta och frisk syra. Vilt, nöt eller kalv med feta och syrliga tillbehör är perfekta. Testa en god och enkel svamppiazza med tryffel,  lammkotletter eller älgfilé med lingonsås.


Tillverkning


Druvorna kommer från stockar som har en medelålder på 35 år. Vinet ligger 24 månader på fat från Guigals egna tunnbinderi innan det buteljreas. Crozes-Hermitage är ett vindistrikt i Norra Rhônedalen i Frankrike. Distriktet är Rhônedalens största AOC (cirka 1 500 hektar) omger prestigedistriktet Heritage. Vinerna från Crozes-Hermitage har en tät röd färg och en kraftig smak med inslag av svarta vinbär, hallon och jord. Vinerna kan drickas unga men klarar i allmänhet att lagras i upp till fem år. Liksom i Côte-Rôtie är det tillåtet att använda gröna druvor i de röda vinerna.


Gott till;