Foodfolder

Guacamole

Föregående Nästa
guacemole
Guacamole Passar bra som dipp och tillbehör till rotfruktschips, kött, fisk och fågel. Avokado är en riktig hälso booster den innehåller mycket E-vitamin som hjälper till att bevara huden mjuk samtidigt som håret glans. Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. Det finns också gott om fibrer, folsyra och vitamin C, A och B samt magnesium. De nyttiga fetterna består främst av enkelomättat fett som har förmåga att sänka den dåliga kolesterolhalten och höja den bättre. Omega 3 fettsyrorna bidrar till att förhindra rynkor, förbättra hjärnkapaciteten och lindra smärta som vid artrit. Avokado innehåller även oljesyra, en byggsten för omega 9, som är bra för huden och verkar antiinflammatoriskt.

Ingredienser

  • 4 st avokado (ätmogen)
  • 1,5 st vitlöksklyfta
  • 1 st saften av pressad citron(er)
  • 0,5 st färsk röd chili
  • 2 krm salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Mosa avokadon och blanda med övriga ingredienser


 

Tips

Det är super gott att hacka pistagenötter och strö över guacamolen. 

Om du får guacamole över så spara en kärna och lägg tillsammans med röran så håller den sig grön.