Foodfolder

Grönkålssallad

Föregående Nästa
image.jpeg (47)
Salladsalternativ till julbordet!

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 2 st äpplen
  • 2 st apelsin
  • 0,5 st granatäpple
  • 1,5 dl valnötter alt. cashewnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • salt & svartpeppar

Gör så här:

Dressing: Blanda senap, honung, vinäger och vispa sedan ner oljan.


Smaka av med salt och peppar.


Skölj och torka grönkålen väl.


Skär bort stjälkar och grova nerver.


Lägg mer den i kokande vatten i ca 2-3 min.


Lägg upp grönkålen i en skål och blanda med dressingen.


Skär frukten och blanda ner i salladen.


Rosta nötterna och bryt de svala valnötterna i bitar och strö dem över salladen.


 



 


Läs även denna artikel;