Enkel och effektfull rätt att lätt förbereda inför middagen, picknicken eller festen. Grön gazpacho med allt gott från trädgården är en favorit toppad med halstrade pilgrimsmusslor. Variera de gröna grönsakerna och örterna efter säsongen och de du har hemma.
Ingredienser
- 1 st gurka
- 2 själk(ar) selleri
- 2 st avokado
- 100 g färsk spenat
- 1 st citron
- 1 klyfta(or) vitlök
- vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- Topping:
- 16 st pilgrimsmusslor (små)
- 1 st mango
- 4 st rädisor
- valfria örter
Gör så här:
Tips >> Följ oss på Instagram >>
Grön gazpacho
Skölj grönsakerna noga.
Gröp ur avokado, dela gurka och sellerin. Mixa dem med spenat, citronjuice, vitlök och olivolja. Späd med vatten till valfri konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp gazpachon i skålar eller glas och ställ kallt till servering.
Halstrade pilgrimsmusslor
Värm olja eller bryn smör tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft.
Ta eventuellt bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt.
Stek/halstra dem snabbt på varje sida så att de får en gyllene kulör.
Toppa den gröna gazpachon med, en god olja, tärnad mango, hyvlade rädisor och valfria örter.