En magisk lätt söt sallad på spetspaprika. Perfekt som tillbehör till grillbuffén. Tänk på att de söta i paprikan passar utmärkt till fylliga varmodlare viner. Lyssna på vår podcast om Grillat och lär dig mer.
Ingredienser
- 6 st spetspaprika
- 1 st salladslök
- 2 msk mandel
- 1 msk vitvins vinäger
- 1 msk rapsolja
- flingsalt
- svartpeppar
Gör så här:
Skölj, ansa och dela paprikorna på längden.
Grilla dem sedan på utegrill eller i ugnen.
Låt paprikorna bli nästan helt svarta på skinnsidan - detta pillar man sedan bort när de är klara. Obs! Tillagar du paprikorna i ugnen sätt den på 200 grader. Lägg paprikahalvorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15-20 min eller tills skalet är frasig och svartnar.
Låt paprikorna svalna och pilla/dra sedan bort det brända skinnet.
Skär upp dem i mindre bitar och lägg dem på ett fat.
Hacka mandlar, salladslök och strö över salladen tillsammans med vitvinsvinäger, salt och lite svartpeppar.